Wie zijn wij?

Bananagun is Wouter en Marco. Twee vakgekken met elk hun eigen expertise, door jaren van vriendschap en samenwerking een eenheid geworden in ontwerp-projecten.

Wouter

Wouter ontwerpt zoals hij graag reist. Met een bestemming en een plan starten, maar vrij zijn om te reageren op je omgeving en nieuwe wegen in te slaan. Durf je deze ruimte te nemen dan kom je op de beste plekken uit. In een complex ontwerp project is deze houding waarmee het verschil wordt gemaakt.

Wouter toont lef, weet van doorpakken en gaat pas naar huis als iets werkt. Mechanisch, elektronisch of productie technisch, een echte ‘Creative Engineer’.

Oh, en in zijn vorige leven was Wouter klokkenmaker. Zo niet, dan wordt hij het in zijn volgende.

Marco

Marco is een visueel denker. Liever zou hij een onderwerp tekenen, dan erover te praten. Op papier, ramen, deuren of op het tapijt, ontwerpen begint ten slotte bij verbeelding. Van het inbeelden van een uitdaging of gebruikscontext tot het verbeelden van ideeën en concepten.

Marco is de belevingsexpert. Hij zoekt naar de identiteit van een product, haalt overbodigheden weg en verfijnd de details. Hoe meer een ontwerp spreekt, hoe groter de impact.

Wij zijn Bananagun

Een banaan is meer dan een gezond stuk fruit. Je pakt het op en ineens is het een telefoon, een pistool, een boomerang. Je kan er niets aan doen, de banaan lokt het nou eenmaal uit. Jouw verbeelding doet de rest.

De ‘bananagun’ is een cultureel fenomeen, een simpel gebaar dat iedereen kent. Het zegt iets over mensen en hoe ze kijken naar de dingen om hen heen.

Bij ons begint product-ontwerp ook bij de beleving. Een ontwerp lokt iets uit en dat is altijd meer dan alleen het functionele gebruik. De beleving van de mens bepaalt uiteindelijk de betekenis van een product.

Wij innoveren en valideren

We lopen warm bij een vernieuwingsvraagstuk. Staat het eindpunt van een project al vast? Dan slaan wij hem liever over.

Echte kansen ontstaan pas door te spelen met het vraagstuk. We zetten onze creatieve tools in om de puzzel tussen bedrijf, mens, techniek en omgeving op te lossen. Onze verbeelding geeft in elke stap van het proces een visueel, tastbaar en toetsbaar resultaat.

Onze missie is altijd hetzelfde, we ontwerpen om te komen tot slimme producten met een heldere identiteit, waarbij techniek en gebruikservaring elkaar optimaal versterken,

Ontwerpen is evengoed structuur. In een aantal vastgestelde stappen werken we van het eerste idee naar de ontwikkeling van een product(serie). Producten moeten worden gerealiseerd, en risico’s gecontroleerd.

Nieuwsgierig?

Wij zijn een graag een betrokken ontwerp-partner voor bedrijven die op zoek zijn naar doordacht, industrieel ontwerp. Vrijblijvend sparren over een nieuwe uitdaging? Neem contact met ons op!

Privacy Statement